Producenci
Ekoprzepisy

PRZEPIS NA KUTIĘ

1 szklanka pszenicy na kutię Bio Babalscy

0,5 szklanki miodu ekologicznego

1 szklanka maku Bio Planet

rodzynki Bio Raj, orzechy włoskie, laskowe

figi BioRaj, migdały BioRaj, daktyle BioRaj

Sposób przygotowania:

Pszenicę dobrze wypłukać i namoczyć na noc. Następnego dnia ugotować do miękkości, kilkakrotnie zmieniając wodę, a później miękką odsączyć na sicie. Mak wypłukać, sparzyć i dwukrotnie przekręcić przez maszynkę. Wymieszać mak z miodem i bakaliami. Tuż przed podaniem dołożyć pszenicę (zbyt wcześnie wymieszana z masą makową twardnieje). Kutię podawać lekko schłodzoną.

czytaj całość »
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl