Kasza Bulgur BIO 500g Bio Planet

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 6,78 zł 6.78
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Kasza Bulgur BIO 500g


Ekologiczna kasza Bulgur produkowana jest z gotowanego i suszonego ziarna pszenicy Durum.
Kasza bulgur stosowana najczęściej w kuchni Bliskiego Wschodu oraz w kuchni tureckiej - poniżej przepis na tradycyjny turecki kuskus. Kasza bulgur Jest bardzo odżywcza, więc może spokojnie zastąpić w przepisach Kuskus lub dania z ryżem.

Sposób przygotowania: 1 szklankę kaszy Bulgur wrzuć do 2 szklanek wrzącej, osolonej wody, gotuj na małym ogniu około 7-10 minut. Następnie zostawić kaszę pod przykryciem, dopóki nie wchłonie całości wody. Potem przemieszać ją tak, by rozdzielić od siebie ziarenka.
Kasza bulgur to świetny dodatek do zup warzywnych, sałatek, farszu a nawet jako pożywne śniadanie z mlekiem i owocami.

Zalety kaszy Bulgur:

  • Zawiera dużo białka wspomagającego odchudzanie i przy tym niewiele tłuszczów. Ma niski indeks glikemiczny (IG) - 46, nie powoduje więc gwałtownych skoków poziomu cukru we krwi i daje uczucie sytości na długo. To zaś sprawia, że jest sprzymierzeńcem na diecie oraz diabetyków.
  • posiada wysoką zawartość błonnika pokarmowego, który reguluje pracę układu pokarmowego i może zapobiegać zaparciom, a nawet nowotworom okrężnicy.
  • Jest dobrym źródłem kwasu foliowego, witamin B oraz magnezu, żelaza i fosforu. Dlatego powinny go często jadać kobiety w ciąży i karmiące piersią.


Składniki: Bulgur (kasza) 100%

Produkt rolnictwa ekologicznego.
Certyfikat PL-EKO-07-07904
Kraj pochodzenia - Turcja

Produkt może zawierać orzeszki ziemne, sezam, inne orzechy i soję.

Wartość odżywcza w 100g:

  • wartość energetyczna - 1644kJ/388kcal
  • tłuszcz - 1,0g
  • węglowodany - 78g, w tym cukry - 0,4g
  • białko - 13g
  • sól - 0g

 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl